Fiat126.hu - 2024. Április 19. Péntek, Emma napja van.
 

Találkozók, rendezvények

<< Vissza


A dátum végre fixálódott, részben a jelentkezõk, részben a szállásadóval történt egyeztetéseket követõen!  
A szállás ezúttal is az Alabástrom panzióban lesz, mint két évvel ezelõtt, kb hasonló ellátással, az árak azonban az elmúlt két év alatt emelkedtek itt is, ahogyan máshol is.

A szállás díja 4.400.-/fõ/éj, + IFA (280.-)  ami magában foglalja a reggelit ezúttal is.
Van lehetõség ezen felül panziós ellátásban ebédre : 2.100.-/fõ, vacsorára: 1.950.-/fõ is.
.....................
  De mivel ismeritek már a szervezõt ;) , valamint a szállásadónk is nagyon korrekt, így az eredetileg kiírt, valamint a szállásadó honlapján szereplõ kedvezményes csoportos árból sikerült további 10%-kedvezményt faragni, hogy még kedvezõbb feltételek mellett vehessen részt minél több ember a találkozón.  
  Ennyit tudtam tenni a dolog érdekében.

Tehát: 4.280.-/fõ/éj IFA-val együtt!

Valamint kaptunk felájánlást a szállásadó részérõl, hogy amennyiben idén is helyben kívánunk étkezni, úgy arra az esetre szívesen összeállítanak részünkre egy 2-3 féle ételbõl álló menürendszert, melynek segítségével csökkenteni tudjuk az esetleges kellemetlenségek esélyét az a'la carte - rendszerû rendelésbõl fakadóan. Ugyanis egy csoportos a'la carte-nál jelentõsen megnövekedhet a rendelés-elkészítés-felszolgálás ideje, melyet senki sem kedvel.  Erre hamarosan visszatérünk, valószínûleg a fórumon történõ egyeztetések alapján ugyanis pár nappal a találkozó elõtt már konkretizálni kell a szállásadóval a megfelelõ mennyiségû alapanyagok beszerzése érdekében.  
 Programok tekintetében ez az a találkozó ami kellõen Keleten van ahhoz, valamint kellõen hibátlan baráti társaság szokott összejönni 95%-ban, hogy ne a kötelezõ kúltúrális programokról szóljon a történet alapvetõen. De természetesen semmitõl sem zárkózunk el. ;)  
 Pénteken jó eséllyel például semmi másról nem fog szólni a program, mint a szállás elfoglalásáról s hajnalig tartó felolvasási estrõl, melynek során elõkerül majd több hazai költõ remekmûve, elbeszélése, eposza.....
 Szombati program:
     06:00-07:00: Reggeli torna  
     07:00-08:00: Mise, Ti se, Õk meg még annyira se...  ;)
     08:00-10:00: REGGELI, svédasztalos reggeli a szálláson
     10:30-11:00: Legkésõbbi indulási idõpont a szállásról, nem várunk senkire sem!!! (Persze ha én elalszok, akkor mégis...)
     12:00:  Poroszló: Tisza-tavi Ökocentrum meglátogatása, mely egyedülálló programlehetõség, s távolságban sem vészes mivel hozzávetõlegesen 35-40 km-re van a szállástól (ajánaltkérés folyamatban a teljes árú jegy 1890.-/fõ - fõépület, szabadidõpark, 3D mozi)    MEGKAPTUK A KEDVEZMÉNYES ÁRAJÁNLATOT : 1600.-/fõ,   +3000.- idegenvezetõ
A csomag tartalma:
- szabadidõpark (rönkjátzótér, dámszarvas bemutató, kormorántelep, pelikántó, halász-skanzen,baromfiudvar, kalandbejárat, kacagójancsi és egerészölyv röpde, állatsimogató, aranysakál- és vörösróka kifutó, madárpark, õshonos birkafélék bemutatója
- fõépület
- kilátótorony
- 3D mozi (12 percestermészetfilma a Tisza-tóról 3D-ben)
Várható indulás  a szállásra, a program végeztével, némi kerülõ beleférhet
    18:00-20:00: Vacsora a szálláson
    20:00: Akár elmehetünk éjszakai fürdõzni is
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
     +  Mezõkövesd: Matyóföld meglátogatása
     +  Eger városának, nevezetességeinek megtekintése
     +  Visonta meglátogatása: Brezova-gokartland pályájának koptatása (kb 60-65 km, azonban jó tudni, hogy erre a napra õk is programot csináltak, Valentin napi drift-et, tehát sajnos esélytelen a pályát használnunk, vagy gokartoznunk. :(  Ellenben ha van rá igény, érdeklõdés, akkor nézõként megjelenhetünk )
Este valószínûleg szintén a szálláson fogjuk a maradék kötelezõ olvasmányokat sorra venni a helyi könyvtárban, megvitatni az olvasónaplók tartalmát, szövegértelmezést, verselemzést gyakorolni, s átbeszélni hogy vajon mire is gondolhatott az író a mû alkotása közben.  
 Vasárnapi program jó eséllyel a vallás gyakorlással fog kezdõdni, páran letérdeplünk már a hajnal folyamán, lesz aki Kelet felé, lesz aki tetszõleges irányban.  
 
;)

 Most komolyan - Mindenki volt már ilyen találkozón, aki pedig nem annak épp itt az ideje hogy megjelenjen! ;) Hazai különlegességeknek nagyon szokott örülni a társaság, de a kommersz dolgoktól sem riadnak vissza páran. Jó esély van arra hogy Mikulás sapkát húzunk a tv sarkára, s valahányszor "felveszi" a tv-ben szereplõ egyén....  - de szerintem sokan ismerik a játék lényegét.  

Megpróbáljuk megfûzni Samu bácsit is, aki ilyen eseményekre szokott készülni társas játékokkal, hogy ha este minden elolvastunk már, akkor se unatkozzon még véletlenül se senki.  

 A lényeg, hogy ezúttal tényleg minden a résztvevõk akaratán múlik csupán, s minden csak megbeszélés kérdése!  Természetesen a közelben található fürdõt is meglátogathatjuk, ami messze van ugyan (át kell sétálni az út túloldalára), de majd csak megoldjuk valahogyan ezt a problémát is.  ;)

Ha gondoljátok, akkor kezdõdhetnek is a szállásfoglalások a Club 126 Egyesület számlájára, természetesen megfelelõ közleményrovat feltüntetéssel, hogy kinek a nevére érkezik a foglalás, valamint hogy hány fõ és hány éjszaka

Étel lehetõségek: (kéretik e-mailben jelezni, valamint az összeget elõre elutalni)

1. Bogrács gulyás - Túrós csusza  
2. Csontleves - Sajttal és sonkával töltött sertésszelet, krokettel, csemege uborkával  
3. Gyümölcsleves - Rántott szelet hasábburgonyával, káposzta salátával
4. Brassói aprópecsenye házi vegyes salátával - Gesztenye püré  
5. Seretéspörkölt galuskával, ecetes paprikával - Somlói galuska

Fórum

Partnereink



 

Közelgõ találkozók

Képek

  • 2022
    andrasme

  • Papp Zoli
  • Bodza
    Kis Dóra
  • Giallo Ginestra 258
    uz011

  • hollo